Εκπαίδευση

Εγκαταστάσεις

Οι εγκαταστάσεις μας βρίσκονται στο κέντρο της Πάτρας διαθέτουν άνετες και ιδανικές αίθουσες για την εκπαιδευτική διαδικασία, γραφείο οργάνωσης και ελέγχου των δραστηριοτήτων μας καθώς και ειδική αίθουσα συσκέψεων και εκδηλώσεων, όλα εξοπλισμένα με εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας.

 

engine, rotor, turbine-3980858.jpg

Σπουδές B1.1, B1.2, B1.3, B1.4, B2

Μαθήματα που πρέπει να εκπαιδευτεί και να εξεταστεί κάποιος για να αποκτήσει τις Πιστοποιήσεις του Μηχανικού Αεροσκαφών.

Patras Aviation Training Programs

Μπορείτε να δείτε αναλυτικότερα το EASA PART-66 SYLLABUS παρακάτω.

reading, book, symbol-310397.jpg

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Συχνές Ερωτήσεις

Με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία (EASA) που έχει  κύριο γνώμονα την εξασφάλιση της ασφάλειας επιβατών, προσωπικού  και μέσων έχει καταστεί υποχρεωτική η απόκτηση μιας συγκεκριμένης Πιστοποιήσης (license) από εγκεκριμένους εκπαιδευτικούς φορείς (Part 147) από το προσωπικό που επιθυμεί να εργαστεί στον αεροπορικό τομέα ασχέτως του ακαδημαϊκού  και επαγγελματικού του υποβάθρου.

Για να αποκτήσει κανείς αυτή την Πιστοποίηση απαιτούνται οι εξής δύο βασικές προϋποθέσεις:

  1. Η επιτυχής εκπαίδευση και εξέταση των υποψήφιων τεχνικών σε μια σειρά θεωρητικών μαθημάτων (modules) που καλύπτουν όλο των φάσμα των γνωστικών απαιτήσεων του αεροπορικού τεχνικού τομέα.
  2. Η  πρακτική εκπαίδευση των υποψηφίων σε αεροπορικούς οργανισμούς για την απόκτηση  και της απαραίτητης τεχνικής εμπειρίας και δεξιότητας.

Με την εξασφάλιση των δύο βασικών προϋποθέσεων ο υποψήφιος τεχνικός αποκτά την αποκλειστική δυνατότητα να εργαστεί σαν Πιστοποιημένος Τεχνικός πλέον, σε οποιοδήποτε αεροπορική εταιρεία που ακολουθεί τα ευρωπαϊκά στάνταρ.   

Καθώς η κίνηση της εναέριας κυκλοφορίας αυξάνεται και τα αεροπλάνα βγαίνουν από τις “αποθήκες” που τα έθεσε η πανδημία του Κορονοϊού , οι τεχνικοί αεροσκαφών θα διαδραματίσουν ζωτικό ρόλο στην επιθεώρηση, επισκευή και αποκατάσταση των αεροσκαφών σε ασφαλή πτητική  κατάσταση. Σύμφωνα με την επίσημη έρευνα της εταιρείας Boeing  στο που δημοσίευσε στην ετήσια αναφορά της με τίτλο “Pilot and Technician Outlook 2021–2040” τα επόμενα 20 χρόνια θα δημιουργηθούν τουλάχιστον  626.000 νέες θέσεις εργασίας στο τομέα των μηχανικών αεροσκαφών.

Οι περιορισμοί που σχετίζονται με τον COVID-19 επιτάχυνε τη μετάβαση της εκπαίδευσης σε εικονικές τεχνολογίες μάθησης και  σύγχρονες πλατφόρμες διδασκαλίας. Έτσι και η Hellenic Aerospace Hub έχει προσαρμόσει στην παραδοσιακή δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία με την σύγχρονη τηλεκπαίδευση δίνοντας την δυνατότητα σε όλο και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού να γίνει φορέας της Πιστοποιημένης Αεροπορικής γνώσης.

aerospace-engineer-istock-578573130
Scroll to Top